Vabimo vas na predavanje in delavnico z naslovom ‘DO NIŽJEGA TVEGANJA S KREPITVIJO MISELNIH PROCESOV IN USTREZNIM NAČINOM ŽIVLJENJA’.

Gerontološko društvo Slovenije sodeluje v kampanji z naslovom ‘Demenca. Od zavedanja k ukrepanju’. Skupaj s sodelujočimi organizacijami, ki delujejo in se ukvarjajo s področjem staranja in demence, smo zasnovali različne aktivnosti, s katerimi želimo poudariti pomen širjenja informacij o demenci, zgodnjega odkrivanja in možnih preventivnih ukrepih.

Tekom kampanje, ki bo potekala med aprilom in septembrom 2024, bo vsak mesec posvečen posamezni tematiki, ki je povezana s področjem demence.

Mesec maj je posvečen preventivi in v okviru aktivnosti bo Gerontološko društvo skupaj z Zavodom Pomni izvedlo predavanje in delavnico z vajami za krepitev spomina in zbranosti.

Na predavanju boste seznanjeni o škodljivih dejavnikih, ki povečujejo tveganje razvoja demence in s katerimi preventivnimi ukrepi lahko tveganje zmanjšamo.

Na delavnici boste prejeli svoj izvod publikacije Vaje za vadbo spomina in zbranosti, ki pripomorejo k izboljšanju kognitivnih sposobnosti in delujejo kot preventivna aktivnost za vsakogar. Vaje spremljajo jasna navodila in jih boste lahko reševali samostojno ali z našo pomočjo.

Dogodek bo potekal 29.5 2024 ob 10.uri v prostorih Triglav Lab-a na Dunajski cesti 20 v Ljubljani in je brezplačen.

Za udeležbo je potrebna prijava na info@gds.si ali telefonu 064 279 221.

Vabljeni k udeležbi!