V torek, 22. novembra 2022 vas ob 11.00 vljudno vabimo na okroglo mizo z naslovom Za dostojno starost: kakšno dolgotrajno oskrbo si želimo?, ki jo lahko spremljate preko Zooma https://arnes-si.zoom.us/j/94995723664/ ali FB dogodka: https://fb.me/e/292R88WQF.

Na okrogli mizi bo aktivno sodeloval predsednik Gerontološkega društva Slovenije Amir Crnojević, Denis Sahernik, sekretar Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, Rožca Šonc, vodja programa Starejši za starejše (ZDUS) in dr. Luka Omladič, član kabineta ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZEM).

Udeleženci okrogle mize bodo podali svoja mnenja, kaj morebitna implementacija Zakona o dolgotrajni oskrbi januarja 2023 v praksi pomeni za uporabnike in uporabnice, v kakšni meri se lahko njihov položaj poslabša ali izboljša, koliko so na to pripravljeni socialnovarstveni zavodi, ter kaj bi pomenil morebitni zamik izvajanja zakona.

Posebno pozornost bodo na okrogli mizi namenili tudi skrbi o kakovosti in dostopnosti oskrbe, tako cenovni dostopnosti kakor o dolgih čakalnih vrstah, o kakovosti namestitve in oskrbe v institucijah ter prostovoljstvu v dolgotrajni oskrbi.

Prijave na okroglo mizo niso potrebne.