Gerontološko društvo Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana organizira znanstveni posvet Vitalna dolgoživost – priložnosti in izzivi za Mestno občino Ljubljana.

Znanstveni posvet bo naslavljal možnosti kakovostnega in zdravega staranja na osnovi novejših znanstvenih dognanj na področju biologije staranja, katera so pokazala možnosti za omilitev ali preprečevanje pojavnosti današnjih značilnih tegob in bolezni staranja. 

Namen posveta je na razumljiv način predstaviti področje geroznanosti in možnosti, ki jih ta veda ponuja. S posvetom želimo opozoriti na biološke aspekte in izzive staranja ter predstaviti možnosti vitalnega staranja, ki bi lahko skupaj s spoznanji in rezultati drugih gerontoloških strok prispevali h kakovostnemu življenju. 

Na znanstvenem posvetu bodo sodelovali vrhunski strokovnjaki s področja genetike, biologije raka, imunologije, prehrane, telesne dejavnosti in biotehnologije, ki bodo predstavili spoznanja svojih strok v povezavi z biologijo staranja. 

Z vzpostavitvijo dialoga med Mestno občino Ljubljana in domačimi strokovnjaki s tega področja se bo z znanstveno podkrepljenimi smernicami odprla možnost za obogatitev programov Mestne občine Ljubljana v smeri starosti prijaznih mest na področju različnih dejavnosti za starejše.  

Znanstveni posvet Vitalna dolgoživost – priložnosti in izzivi za Mestno občino Ljubljana bo potekal v četrtek, 27. oktobra 2022, od 12.00 do 18.00 v Veliki sejni dvorani Mestne hiše Mestne občine Ljubljana, Mestni trg 1, Ljubljana.

 Zaradi omejenega števila mest so prijave obvezne. Vljudno vas prosimo, da nam svojo prijavo pošljete najkasneje do 24. oktobra 2022 na elektronski naslov info@gds.si.

Na željo posameznika bomo po posvetu izdajali tudi potrdila o udeležbi na znanstvenem posvetu.